[ חזרה לבלוג ראשי ]

2905
ר.ס.ס. פוסטים אחרונים ספר לחבר הוסף לפייסבוק הוסף ציוץ בטויטר

התקנת פרקט - כול מה שצריך לדעת

התקנת פרקט בבית, נשמעת כמו משימה קלה ופשוטה לביצוע, רק לרכוש את הפרקט, ולהתקין בצ'יק צ'אק. בסה"כ קורות הצריכים להתחבר האחד לשני, בלי בעיות.

האמת היא, שהתקנת פרקט מחייבת ידע, ניסיון והבנה של בעל מקצוע או רכישת פרקט המיועד להתקנה עצמית, בכדי שלא נמצא את עצמנו עם פרקט שהותקן בצורה חובבנית, שהשאירה אותנו עם פרקט גבשושי ומנופח, ורווחים בין הקורות, שאינם אסתטיים ואף יכולים לסכן חיים.

לפני שאנו נגשים להתקנה של הפרקט, עלינו לוודא שהמשטח עליו יונחו הקורות, הינו ישר. הרצפה חייבת להיות נקייה ויבשה, אחרת, ייווצרו גושים והבדלי גבהים שישפיעו על נראות הפרקט.

במידה והמשטח אינו ישר, משתמשים בחומר מיוחד, הנקרא מדה מתפלסת, שהינו חומר אבקתי יבש, אשר בתוספת של מים וערבול מתפלס ומתקשה במהירות, ויוצר לנו שכבה אחידה ומיושרת.

טיפ נוסף שכדאי לבצע לפני ההתקנה, הוא להשאיר את קורות הפרקטים למשך 2-3 ימים בחדר שבו אמורה להתבצע ההתקנה, כך הם יתאימו עצמם לטמפרטורה וללחות, שעלולים להשפיע על נפחם ועל נראותם הסופית.

בהתקנה של ריצוף פרקט, נדרשים שלושת האביזרים הבאים:

ספוג בידוד- משתמשים בו בכדי לבודד רעשים, הוא מותקן בין הרצפה לבין קורות הפרקט, כאשר מדובר על התקנה של פרקט למינציה. ישנם סוגים שונים של ספוגים מבודדים, ברמות בידוד שונות של רעשים, חום וקור, הכול כמובן בהתאם לצרכים.

פאנלים- הם היוצרים את החיבור בין סיומת הפרקט לקרי, למראה מושלם ואסתטי. הפאנלים מעניקים לפרקט מראה שמשתלב באופן טבעי והרמוני בחדר, ויוצרים את האחידות.

ספי גימור וספי מדרגה -  משמשים כסיומות המונחות מתחת לדלתות או בסיום התקנת הפרקט במדרגות.

שיטת ההתקנה של ריצוף פרקט למינציה נקרא הנחה צפה. פרקט הלמינציה מונח באופן צף מעל הרצפה הקיימת, ללא שימוש בדבק או בחומר אחר, שיגרום לקיבועו לרצפה. שיטת מיקומם של הקורות היא חיבורם האחד לשני ע"י הקלקה או הדבקה, כך שהם צמודים ובסופו של שדבר ממלאים חדר שלם, במארג מושלם המונע את תזוזתם.

התקנה לא מקצועית של פרקט, ותהליכי עבודה קלוקלים יגרמו לספר בעיות:

רצפה לא ישרה – מתקין לא מקצועי שלא ביצע יישור של המשטח לפני ההתקנה, עלול לגרום למצב בו הפרקט עולה לגובה.

השארת רווחים בין הקירות לקורות פרקט הלמינציה, מתקין לא מקצועי שישכח לבצע זאת, יגרום לכך שלפרקט לא יישאר מקום להתרחב והוא עלול להתנפח.

דבק לא מתאים, או חוסר בדבק בתהליכי ההתקנה, יגרמו לקורות לזוז, להשתחרר מאחיזתם האחד בשני, ובסופו של דבר לתזוזה של משטח הפרקט או חלקים שאינם אחידים בריצוף.

איטום מלא של הרווחים, שנשארו במהלך ההתקנה, וגימור מושלם של התקנת הפרקט. מתקין לא מקצועי שאינו מבצע בקרה וגימור של עבודתו, ישאיר אותנו עם מעין חורים בפרקט, סיומות לא מושלמות של חיבורים לקיר ונראות שאינה אחידה וטבעית.

חשוב מאוד לבדוק מיהו ספק הפרקטים, מול מי הוא עובד, עם אלו חברות פרקטים הוא עובד או מייבא, לבקש המלצות מלקוחות קיימים שעברו איתו את התהליך של רכישה והתקנת פרקטים, ובאופן כללי לשאול שאלות ולבקש הבהרות לכול מה שאינכם מבינים, תפקידו של ספק טוב הוא להעניק שירות וגם להסביר את שלבי התהליך, כך שתדעו בכול שלב שיש על מי לסמוך ולמי לפנות. חשוב לבדוק גם את האחריות שהנכם מקבלים ברכישת הפרקט ואת האחריות על ההתקנה. אלו שני סוגים של אחריות ויש לשים לב, שאכן שניהם קיימים.

לסיכום, מומלץ לבדוק, להתייעץ ולבקש הצעת מחיר אך ורק ממי שמוסמך לכך וקיבלתם עליו המלצות, ספק שיש לו מתקינים מקצועיים או שהינו מתקין מקצועי בעצמו, אחד שיכול לספק לכם דוגמאות ולהציג עבודות מוגמרות ולקוחות מרוצים.


 


[ חזרה לבלוג ראשי ]
עיצוב